Giv ungerne det rigtige udstyr til fodboldleg i haven

Sidder hele familien – både de voksne og ungerne – klistret til skærmen, når der er fodbold på programmet? Så vil dine børn garanteret elske selv at spille fodbold og lege, at de er en af de rigtig dygtigste fodboldspillere i verden. Den følelse kan du være med til at forstærke ved at give dem det rigtige grej.

Det kan være svært nok, at få ungerne væk fra skærmen – telefon, tablet eller tv – i hverdagen. Selv når de har venner på besøg foregår det ofte ved en skærm. Enten den samme eller hver sin. Men det kan du ændre på ved at motivere dem til at gå i haven og spille fodbold med noget godt udstyr. Kan du allerede i tankerne høre dem grine og råbe, glædes og ærgres? Så er det bare at komme i gang med at få skabt de rigtige omgivelser.

Fodboldbanen

Banen behøver ikke at have de helt rigtige mål. Her er det ligesom din græsplæne, indkørsel eller hvor du nu har plads, der sætter størrelsesforholdene.

Men et par mål er en god ting at have. De behøver heller ikke at have den rigtige størrelse. De behøver ikke engang være rigtige mål. Du kan få nogle mål, der er nemme at flytte rundt på/pakke sammen, hvis du ikke har mulighed eller lyst til, at de er fremme hele tiden. Selvom stationære mål naturligvis gør det nemmere for ungerne lige at snuppe en kamp.

Fodbolden

Investér i en fodbold i en okay kvalitet. Og også gerne i en boldpumpe og lappegrej. En fodbold af god kvalitet holder luften længere og holder i det hele taget længere, før den er slidt op.

En fodbold der hele tiden er flad, inspirerer bestem ikke til at spille.

Tøjet og det øvrige udstyr

Fodboldtøjet skal selvfølgelig også være i top. Gode sko/støvler og strømper. Og hvis underlaget er hårdt også gerne benskinner.

Men det vigtigste er trøjen. Alle professionelle fodboldspillere genkendes på trøjen, når de er i kamp. Køb gerne flere trøjer, så der ikke alene er til dit barn/dine børn, men også til vennerne, så de kan blive klædt på som fodboldstjerner.

Nogle af de populære spillere p.t. er:

Så fodboldlandstrøjer fra disse tre lande vil med garanti falde i god jord, når ungerne skal lege sig ind i det professionelle fodboldunivers.

Og du selv kan jo enten spille med eller stå på sidelinjen og heppe.